Two Hulls House by MacKay-Lyons Sweetapple Architects

This project is situated in a glaciated, coastal landscape, with a cool maritime climate. The geomorphology of the site consists of granite bedrock and boulder till, creating pristine white sand beaches, and turquoise waters.

The two pavilions float above the shoreline like two ship’s hulls up on cradles for the winter, forming protected outdoor places both between and under them. This is a landscape-viewing instrument; like a pair of binoculars, first looking out to sea. A third transverse ‘eye’ looks down the coastline, and forms a linking entry piece. 

  1. rabbitaddict reblogged this from maybeimalittledifferent
  2. maybeimalittledifferent reblogged this from unexist-me
  3. unexist-me reblogged this from unexist-me
  4. mimarca reblogged this from worclip
  5. sheaintallthathomeskilliest reblogged this from worclip
  6. shixgongchan reblogged this from worclip
  7. anniaraqseli reblogged this from worclip
  8. yvngdxndy reblogged this from worclip
  9. behinthedrapes reblogged this from worclip
  10. wizkatifa reblogged this from worclip
  11. sleazyporn reblogged this from radiallylex
  12. radiallylex reblogged this from debordeaux
  13. mybuildings reblogged this from worclip
  14. marshallleelikesmarceline reblogged this from worclip
  15. neverfollowingsuite reblogged this from worclip
  16. lexi-danger reblogged this from eartufts
  17. eartufts reblogged this from prodingus
  18. cheesyninjy reblogged this from prodingus
  19. prodingus reblogged this from worclip
  20. pc9899ed reblogged this from worclip
  21. justanleya reblogged this from worclip
  22. toogooodforwords reblogged this from worclip
  23. acacia2009 reblogged this from worclip
  24. sixsickknit reblogged this from miros-musings